Fondul de pensii private facultative BRD Medio

Cu siguranţă, fiecare dintre noi are pasiuni, proiecte, priorităţi... dar niciodată timpul necesar pentru a ne gândi la toate şi a le pune in practică.

 

Va veni o vreme însă când timpul ne va aparţine: vârsta a treia.

Pentru ca acea perioadă sa fie cât mai frumoasă, trebuie să ne gândim la ea încă de pe acum: numai aşa, timpul va trece în favoarea noastră.

 

Fondul de pensii private facultative BRD Medio iţi oferă posibilitatea unui venit suplimentar în completarea pensiei de stat.


De ce BRD Medio

Garantează minim suma contribuţiilor nete (contribuţii plătite minus comisionul de administrare). Dacă în momentul în care se solicită plata pensiei facultative valoarea contului individual este mai scăzută decât suma contribuţiilor nete efectuate până în acel moment la Fondul de Pensii Facultative BRD Medio, BRD PENSII vă va plăti suma contribuţiilor nete.

  • Contribuţia minimă la Fondul de Pensii Facultative BRD MEDIO este de 50 de RON şi poţi contribui cu maxim 15% din venitul salarial brut lunar sau din venitul asimilat acestuia. Cu cât contribuţia este mai mare, cu atât pensia va fi mai mare;
  • Contribuţia la fond poate fi plătită de către tine, de angajatorul tău sau de către amândoi ;
  • Deductibilitate fiscală a contribuţiilor în limita a 400 de EURO/an, echivalentul în RON, din venitul brut al participantului.
  • Dinamica acestui fond este una moderată, astfel încât să ofere creşterea dar şi protecţia investiţiilor tale
  • Transparenţa. Poti vizualiza situaţia contului personal, pe website-ul oficial www.brdpensii.ro
  • Siguranţa investiţiei. Participanţii la fondurile de pensii private beneficiază, prin intermediul unui fond special creat, de garantarea sumelor acumulate în cont, în cazul incapacităţii de plata a administratorului.
  • Valoarea contribuţiei este flexibilă, deci poţi în orice moment să suspenzi, să încetezi plata contribuţiei sau să modifici nivelul acesteia;
  • Dacă doreşti să acumulezi şi după 60 de ani, poţi plăti în continuare contribuţii şi să beneficiezi de pensie mai târziu.

 

Fondul de Pensii Facultative BRD MEDIO este administrat de BRD PENSII, se adresează persoanelor care preferă un plasament al investiţiei cu un grad de risc mediu, punând pe primul loc siguranţa capitalului şi beneficiind de o creştere semnificativă a investiţiei pe termen lung.

Drepturi

Poţi oricând să modifici nivelul contribuţiei în sensul creşterii sau scăderii acesteia, respectând  limitele minime (≥50 RON/lună) şi maxime (≤15% din venitul lunar brut impozabil). Poţi face asta foarte simplu: completezi  şi  ne  trimiţi Formularul pentru suspendarea, modificarea, reluarea plăţii contribuţiei.

Dacă vrei să  suspenzi pentru o perioadă, să încetezi plata contribuţiei sau să  reiei plata acesteia, tot ce trebuie să faci este  să completezi Formularul pentru suspendarea, modificarea, reluarea plăţii contribuţiei şi să îl trimiţi in original, semnat şi ştampilat de tine şi de angajatorul tău la adresa noastră din Str. Gheorghe Polizu, Nr. 58-60, Etaj 8 (zona 1, 2 si 4) Sector 1, 011062, Bucureşti, în atenţia Departamentului Operaţiuni 

Cum poţi deveni participant la fondul de pensii facultative BRD Pensii ?
Calitatea de participant se dobândeşte prin semnarea actului individual de aderare şi plata primei contribuţii la fondul de pensii facultative ales.
Afla cum poţi deveni participant

Formulare şi  documente utile

Sus