Descriere produs

Asigură-te că pensia ta
crește în siguranță

Aplică online

Fondul de Pensii Facultative BRD MEDIO, administrat de BRD PENSII, se adresează persoanelor care preferă un plasament al investiţiei cu un grad de risc mediu, punând pe primul loc siguranţa capitalului şi beneficiind de o creştere semnificativă a investiţiei pe termen lung.

Ce beneficii am?

PERFORMANȚĂ și SIGURANȚĂ

Contribuțiile tale sunt investite de către BRD Pensii, iar tu beneficiezi de acestea plus RANDAMENTUL obținut.
Dinamica acestui fond este una moderată, astfel încât să ofere creşterea, dar şi protecţia investiţiilor tale.

GARANTATĂ

Suma contribuțiilor tale nete (contribuţii plătite minus comisionul de administrare) este GARANTATĂ la deschiderea dreptului de pensie sau în caz de deces, conform Prospectului și legislației în vigoare.

DEDUCTIBILĂ

Contribuțiile tale individuale sunt deductibile fiscal, în limita a 400 Euro/an (conform legislației în vigoare).
Dacă alege și angajatorul tău să contribuie la pensia ta privată, acesta beneficiază de deductibilitate fiscală, indiferent de sumă.

TRANSPARENȚĂ

Anual ești informat cu privire la suma acumulată în contul tău deținut la Fond.
Deschizându-ți un cont online pe site-ul BRD Pensii, poți vizualiza oricând evoluția contului tău.

NOMINALĂ

Contribuțiile tale sunt NOMINALE și sunt direcționate în contul tău individual la Fondul de Pensii Facultative BRD Medio, administrat de BRD Pensii.

ACCESIBILĂ

Contribuția minimă lunară este de 50 RON, maxim 15% din venitul tău lunar brut.
Fără limită de vârstă la aderare, conform legii.

FLEXIBILĂ

Poţi în orice moment să încetezi, să reiei plata contribuţiei sau să modifici nivelul acesteia, notificând în scris BRD Pensii.

TRANFERABILĂ

Te poți TRANSFERA la și de la un alt fond de pensii. Dacă ești interesat să te transferi la BRD Pensii, click aici.

MOȘTENITĂ

Contribuțiile plus randamentul obținut sunt MOŞTENITE în cazul în care decesul survine înainte de deschiderea dreptului la pensie.
Detalii.

De ce sa aleg BRD Pensii?

SIGURANŢĂ, PERFORMANŢĂ ŞI SOLIDITATE FINANCIARĂ

Acestea sunt principalele atribute ale Grupului Société Générale, grup din care BRD Pensii face parte.
Pentru clienții noștri punem pe primul loc siguranţa capitalului prin plasamente cu grad de risc mediu, pentru a beneficia astfel pe termen lung de o creştere sustenabilă a investiţiei.

Gestionarea activelor Fondului de Pensii Facultative BRD MEDIO este realizată cu profesionalism și seriozitate

Gestiunea activelor Fondului de Pensii Facultative BRD MEDIO este realizată cu profesionalism şi seriozitate, în acelaşi fel cum sunt gestionate şi activele celor peste 2,6 milioane de clienţi ai BRD - Groupe Société Générale.

CONTRIBUȚII INVESTITE

Contribuţiile la Fondul de Pensii Facultative BRD MEDIO sunt convertite în unităţi de fond şi apoi sunt investite conform profilului de risc asumat prin Prospect şi în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Fondul de Pensii Facultative BRD MEDIO are un profil mediu de risc. Componenta portofoliilor urmărește o abordare diversificată, cu o expunere orientată către instrumente din diferite categorii de risc și zone geografice. Astfel, structura portofoliilor conține active precum titluri de stat, acțiuni și titluri de participare din piața locală și cele externe, obligațiuni corporative, municipale, precum și depozite bancare.

 

Cum funcționează?

TRANSFER ONLINE

Completezi formularul aferent și transmiți la client.brdpensii@brd.ro copia actului tău de identitate semnată, menționând în subiectul mesajului " Transfer Pilonul 3 ".


TU ALEGI CÂND IEȘI LA PENSIE!

Pentru Pensia Facultativă, vârsta la care se deschide dreptul de pensie este 60 de ani.

Poți să acumulezi şi după 60 de ani, plătind în continuare contribuţii şi să beneficiezi de pensie mai târziu.


TU ALEGI CUM PLĂTEȘTI

Contribuţia poate fi plătită fie direct de către tine, fie reţinută şi virată de către angajator care îşi poate exprima opţiunea de a contribui şi el la fondul de pensii ales de tine.

În cazul în care plata este realizată prin angajator, beneficiezi de deductibilitatea contribuției în limita a 400 euro anual.

În cazul în care plata este realizată de către tine, ai la dispoziție 3 opțiuni de plată:

  • din contul bancar, prin serviciul de debit direct sau transfer;
  • prin serviciul de banking la distanță (inclusiv plăți programate);
  • numerar la banca depozitară (BCR).

TU ALEGI NIVELUL CONTRIBUȚIEI!

Poţi modifica oricând nivelul contribuţiei (minim 50 RON/lună şi maxim 15% din venitul lunar brut impozabil). Completează Formularul pentru suspendarea, modificarea și reluarea plăţii contribuţiei.
Poți suspenda pentru o perioadă, înceta sau relua plata contribuției. Completează Formularul pentru suspendarea, modificarea, reluarea plăţii contribuţiei și transmite-l în original, semnat şi ştampilat de tine şi de angajatorul tău, la adresa noastră (Str. Gheorghe Polizu, Nr. 58-60, Et. 8 (zona 1,2 si 4), Sector 1, Bucuresti).


PLATA PENSIEI PRIVATE FACULTATIVE BRD MEDIO

La momentul plății activului personal net poți alege plata sumei acumulate în contul tău sub formă de plată unică sau plăți eșalonate.
În cazul invalidității totale și permanente (gradul I sau II nerevizuibil), ai acces IMEDIAT la suma acumulată în cont.
În cazul decesului înainte de deschiderea dreptului de pensie, moștenitorii primesc suma acumulată în cont.
Detalii


Participanţii la fondurile de pensii private facultative beneficiază, conform legislației în vigoare de două sisteme de garantare a contribuțiilor nete:

  • provizionul tehnic, conform Prospectului fondului de pensii;
  • fondul special creat, de garantare a contribuțiilor plătite nete, monitorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Dacă mai sunt și alte întrebări la care cauți răspuns, le poţi găsi aici sau ne poti scrie pe adresa: vreaupensie@brd.ro

 


Formulare și documente utile

Sus